VIATGE A GRECIA I TURQUIA JUNY 2011

 

UNIÓ CARAVANISTA DE CATALUNYA

SECCIÓ D’AUTOCARAVANES

VIATGE A GRÈCIA I TURQUIA 

 

El pasat mes de Maig i Juny de 2011 la secció d’autocaravanes, el dia 25/05/2011 en un total d’once autocaravanes surtim del port de Barcelona per la companyia naviera Grimaldi fins a Civitavecchia. Desprès de desembarcar sortim amb les autocaravanes per carreteres Italianes fent 300 quilòmetres aproximadament fins Ancona i embarquem un altre vegada a un Ferri anomenat “Camping on board”. Varem travessar el mar Adriatic bordejant l’Illa de Corfú fins el dia següent que al matí desembarquem a Igoumenitsa en la costa Grega. Seguidament, pasant per la autopista Ioanina i el seu llac, atravesem les muntanyes de Pindos, i a Macedonia varem visitar la tumba de Philipi en Vergina.

A Tesolina pasem per el golfo de Orfanos en front de la muntanya Athos. Costejant el mar Mediterrani trovarem la Tracia Grega.

A Alexandrópilis pasem la frontera Turquesa bordejant el mar Mármara on varem disfrutar de les seves platjes. Vam arribar a Estambul al mitg dia, aparquem els vehicles i agafem un autocar per anar a dinar a la torre veneciana de Gálata on hi havia unes grans vistes del Cuerno de Oro i el Bósforo. Després visitem el bazar Egipsi i la mezquita Azul. L’endemà per coneixer la màgica ciutat de l’antiga Bizancio i Constantinopla compendi de Orient i Occident. El palau Topkapi, Santa Sofía i la Cisterna el Hipódromo i el gran Bazar.

Seguim descobrint Estambul agafem un creuer privat per recorrer el Bósforo i visitem el Palau d’estiu del Súltan a la part Asiatica.

El día seguent atravesem el estret de Bósforo per un dels seus ponts pengats per anar a Asia i ens dirigim a la muntanya de Bolu, visitem el poble de Sile en la part Asiatica del Mar Negre, continuem hasta Ankona, que es la capital moderna de Turquia, tot visitant la ciutadella i el Museu de les Civilitzacions d’ Anatolia.

Seguim al Sur al inmens llac salat de Tuz Gulu direcció a la Capadocia i visitem Agzikarahan, molt bonic caravanseray y pasem al peu del volcá Erciyes de 4.000 metres d’altitut. Ens dirigim a Goreme, centre de la Capadocia. Visitem les maravilles d’aquella regio volcanica, castells, esglesias troglodites de l’Edat Mitjana, com Urchisar, el vall de les hades, Urgup, Zelve, etc.

El día seguent es va dedicar a pujar en globus, desde una altura de 1.400 metres, amb unes vistes maravelloses.

Seguin fent ruta atravesem la Anatolia central i fem una parada a Sultanhani, un caravanseray, i la capital Konya, ciutat dels derviches sufíes. A continuació els llacs de Beysehir i de Egridir.

Desde aquest llac arriben a Pamukkale, on i tenim les aigües termals i terrases cálides. També alla entrem a l’antiga Hierápolis.

El seguent dia anem a una de les maravilles arqueológiques de Turquía: la inconparable ciutat de Efeso i també al temple d’Artemisa a Selçuk i la basilica de Sant Juan.

Amb autocar i guia visitarem la ciutat de Jonia, bordegan el mar arriberem a Didimia, amb el seu imponent temple d’Apolo, i després les restes de Miletos. Visitem la ciutat de Jonia i de Priene. A Kusadasi anirem per els seus carrers fins el port. Després a la intimista Seçuk.

Al mati, despres d’atravesar Izmir arriberem a Pérgamo, actual Bergama, alla visitarem el Asclepion, centre antic de la medicina i l’Acropolis. A la tarda seguirem la ruta de l’antiga Troya fins Çanakkale. Embarcarem en un ferry 30 minuts per travesar l’estret de les Dardanelos fin a Europa. Fem nit al parque nacional de la península de Galípoli.

Pasarem la frontera entre Turquia i Grecia, seguirem la costa Mediterrania i arribarem a Kavala. Continuarem fins  a Macedonia per la costa del mar Egeo, fins el castell de Platamonas, en les gargantes de les Ninfas entrerem a la regió de Tesalia i trobarem les muntanyes de Meteoros. A la tarda vaixarem a Kalamboka i despres un passeig per l’illa de Thasos.

Pujarem a les frondoses muntanyes de Pindos, per la nova autopista, baix Metsovo, arribarem a Ioanina amb el seu esplendit llac i monestir.

Despres de visitar les ruines de Dodoni centre d’un dels antics oráculs, arribarem a les costes del mar Jonico, embarcarem direcció Ancona, Italia.

Arribem a Ancona, a la costa Adriatica d’Italia, despres de 300 kilometres per carretera, arribem a Civitavechia per embarcar fins a Barcelona.

(en total es van fer 4.600 kilometres amb 23 díes)

 

Joan Galtés Vicens

 

 

FOTOS :http://www.autocaravanesucc.cat/node/595