Les àrees d'autocaravanes a Catalunya a desembre de 2011

 

Un soci de la Secció d’Autocaravanes ens ha passat el recull que ha fet de totes les àrees d’autocaravanes que a data de desembre de 2011 podem trobar a Catalunya. El balanç que ha fet no deixa de ser engrescador: el creixement és lent però constant i després de consultar diverses webs, entre elles aquesta que estàs llegint, es poden comptabilitzar més d’una trentena d’àrees d’autocaravanes.

 

D’aquestes, el 50% estan ubicades en autopistes, i moltes d’elles en trams de peatge, en concret un terç del total d’àrees de Catalunya, si bé , la part bona d’aquestes àrees, és la seva distribució al llarg de l’AP7, que fan que puguin donar força cobertura a l’autocaravanista que vulgui recórrer el nostre litoral; així mateix, algunes les veig com imprescindibles punts d’avituallament pels autocaravanistes que visitin les destinacions turístiques urbanes de Figueres, Barcelona, Tarragona ... o Lleida, on les properes àrees de l’AP2, fan el mateix servei.

 

De la resta d’àrees es destaca l’empenta que ha tingut la creació d’àrees municipals. I si fa uns anys es tractava de modestes poblacions, com el pioner Navarcles o els Muntells, aquest any s’han tractat de capitals de comarca com Tremp, Vic, Tortosa, Ripoll..., està clar que de mica en mica les entitats locals s’interessen pel potencial turístic del nostre col·lectiu. Interès que també ha mostrat una ciutat turística com Platja d’Aro, a la Costa Brava.

 

En aquest recull d’àrees s’acaba destacant altres aspectes com:

 

1.     La vila de Calaf,  situada al centre de Catalunya i a peu de la C-25, que ofereix dues àrees  als autocaravanistes.

2.     La creació de les àrees pirinenques de Ripoll i Tremp, fan destacar més que mai el desert autocaravanístic del Pirineu Català; aquí, tal vegada, les pistes d’esquí podríem dir alguna cosa...fins llavors haurem de saltar a França.

3.     Celebrar el fet que empresaris vinculats al món de l’autocaravana ( distribuïdors i aparcaments) també s’hagin decidit per oferir àrees als autocaravanistes que passin pel davant de les seus negocis. S’han pogut comptabilitzar quatre àrees d’aquesta mena.

 

A continuació us oferim el llistat que ha fet aquest soci, per si el voleu tenir a ma en les vostres escapades en autocaravana per Catalunya (cliqueu a la imatge per obtindrel en pdf).

 

I acabem l’article amb un sincer agraïment a totes aquelles persones que fan possible que, de mica en mica, el mapa de Catalunya es vagi omplint d'àrees d'autocaravanes.

 

( Informació extreta de http://elmonperlafinestra.blogspot.com/p/arees-dautocaravanes-catalunya.html )

 

Secció d’Autocaravanes de la Unió Caravanista de Catalunya.

http://www.autocaravanesucc.cat/

info@autocaravanesucc.cat

Barcelona, gener de 2012.