Ârea d'autocaravanes a Navarcles

 

                                                    

Amb aquest article ens afegim a la iniciativa d’un soci de la secció en el sentit de recolzar i publicitar turísticament aquells municipis que han apostat per la nostra manera de fer turisme i de la manera més evident: amb la creació d’un àrea d’autocaravanes. Avui us parlarem de Navarcles.

A la comarca del Bages trobareu la vila de Navarcles, que des del 2007 ofereix a tots els autocaravanistes un àrea d’autocaravanes.  Però Navarcles no només té un àrea d’autocaravanes.

De entrada, presenta una interessant situació geogràfica, a cavall de la cruïlla entre l’eix de Llobregat o C-16 i l’eix tranversal o C-25; una cruïlla que segur  molts hem recorregut en els nostres viatges i escapades en autocaravana.

I una vegada sigueu a Navarcles, allà hi trobareu molts al·licients turístics i culturals que us invitaran a visitar-la. A continuació us fem unes pinzellades:

Com la seva singular festa de Monacalia (: http://monacalia.navarcles.org/ )  celebrada al març o a l’abril, segons l’any.

I si busqueu cultura, la trobareu escrita amb lletres majúscules a Sant Benet de Bages (http://www.monstbenet.com/ ) .

Trobareu la seva gastronomia a base de bons embotits, la seva amanida navarclina i tot regat amb vins amb DOP (http://www.dopladebages.com/ ).

També, si voleu estirar les cames, només cal atansar-se a l’entorn natural del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, ple de rutes de senderisme. Tots aquests atractius i molts més pots trobar-los en :http://www.navarcles.org/4_1_1_llacNavarcles.php#

I si no us importa fer un petit desplaçament, molt a prop, quasi a tocar de la ma, teniu Manresa o les Valls del Montcau, dos bons destins per passar una jornada.

Ah! I és clar, Navarcles ofereix a tots els autocaravanistes que la visitin la seva àrea d’autocaravanes. Les seves dades:

 

Localització: situada a la font de la Cura en el camí del Galobard, a poca distància el Parc del Llac s'hi troba l'àrea d'autocaravanes de Navarcles, dotada amb aigua potable, punts de llums i desaigües per les aigües de les autocaravanes. Per poder connectar a llum, truqueu a la Policia Local al mòbil 639 206565 El lloc és tranquil i en plena natura.

Adreça: Camí del Galobard s/n.
Coordenades: 41º 45' 23"N // 1º 54' 28" E

 

 

(L’article s’ha confeccionat amb informació extreta de http://elmonperlafinestra.blogspot.com/2012/02/navarcles-vila-autocaravanista.html )

 

 

Secció d’Autocaravanes de la Unió Caravanista de Catalunya.

http://www.autocaravanesucc.cat/

info@autocaravanesucc.cat

Barcelona, febrer de 2012.