Trobada Març 2012, Calçotada a l'Espluga de Francolí

Divendres 16

El lloc de la trobada serà (si us plau respecteu-lo), a partir de les 17h del divendres 16 a L'Espluga de Francolí al pàrquing del PARC FLUVIALGPS: N 41° 23' 54.25" ;  E 1° 6' 17.44" .

 

Dissabte 17

A les 10,30 h. després de la Rotllana anirem a veure "La Fassina Balenyà" a on assistirem a una destil.lació en directe i una degustació d'aiguardent

                       

  

A les 13.30 h. ens desplaçarem amb les autocaravanes al Resturant Simo de Palau a on tindrem la Calçotada.

 

               

A la tarda, temps lliure per a la migdiada i passejar.

A les 21 h. Rom cremat a càrrec del nostre mestre Joan.(També hi haurà pastes).

Pernoctarem en el mateix pàrquing del restaurant

  

Diumenge 18

A les 10 h. visitarem les caves Simó de Palau.

A les 12 h. Cant del Adeus i cap a casa, fins la propera.

El cost de la trobada és de 33 EUROS per persona major de 12 anys, import que com sempre, s'ha d'ingressar al compte de la secció: 2100 0777 41 0100511778 i confirmar per fax al: 93 265 04 19, a l'email autocaravanesucc@uccat.com  o trucant al club.

L'import inclou les visites, el cremat i la Calçotada.

 

RESUM DE LA SORTIDA

 

Març 2012
Durant el cap de setmana del 16 al 18 de març la nostra secció ha celebrat la calçotada anual, en aquesta ocasió hem acudit la tripulació de 23 autocaravanes , 50 persones.
Hem passat la nit en l'aparcament municipal previ permís de l'ajuntament.
El dissabte al matí tal com teníem previst no desplacem la "Fussina de Balanya" , en l'actualitat oficina de Turisme i casa Museu , que està situada a pocs metres de l'aparcament,( Fussina és destil·leria de aguardent.)
Ens comenten que aquestes van començar a funcionar a Catalunya al segle XIX, l'aguardent a més de per les barretches, sobretot era imprescindible per mantenir la potabilitat dels dipòsits d'aigua dels vaixells en les seves  grans traveses.
Ens mostren tot el procés d'elaboració, de com amb les restes del raïm espremut després de l'elaboració del vi, s'aprofita per multiples funcions encara que la principal és la consecució del *aguardiente.
Des d'allí ens desplacem al restaurant Simó de Palau a 2,5 km del centre del poble, allí ens han ofert un aparcament exclusiu per les nostres autocaranes.
Els calçots els mengem en un local molt acollidor situat en els antics cellers , en unes taules altes que faciliten menjar dempeus com és costum en aquest tipus de menú, acompanyats d'uns estupends entremesos i cava , sense cap tipus de límit de quantitat tant en els calçots com en el cava.
La parrillada i la resta del menú ho serveixen en el menjador del *restaurant , tots els assistents han quedat molt satisfets , una frase molt repetida era “l'any que ve aquí”.
Durant la tarda s'ha dedicat alguns a descansar,uns altres a jugar a la petanca , o al Rumi…
A la nit en el mateix pàrquing del restaurant, s'ha fet un Cremat amenitzat pel nostre amic Ventura que a més posar-nos música ens ha facilitat cancioners, amb els quals hem entonat havaneres, al final de la nit va haver-hi fins a ball, en definitiva tots ens ho passem molt bé.

 

Mireu les fotos a la galeria.

 

 

RESERVEU

EL PONT DE PRIMER DE MAIG. (27, 28, 29 i 30 d'abril i 1 de maig).

Celebrarem el nostre 19è Aniversari. Visitarem Boltaña i marxarem a Plan per la celebració de la nostra festa.